Over de schrijvers

Deze serie studieboeken is het resultaat van een intensieve en langdurige samenwerking.
Wij combineerden onze in de loop van vele jaren opgedane kennis en ervaring met het talent voor schrijven. Door het toepassen van de specialistische technieken in de eigen praktijk konden wij onze boeken van authentiek fotomateriaal voorzien.

 

Ellen van Kruining

Sinds eind 2004 ben ik als freelance vakjournalist betrokken bij Podopost, het vakblad voor het voetverzorgingsbedrijf. Ik ben met name gespecialiseerd in het schrijven van vakinhoudelijke casuïstiek. Daarnaast heb ik al veel artikelen over uiteenlopende andere, aan het vak gerelateerde onderwerpen op mijn naam staan. In oktober 2015 verscheen mijn eerste boek ‘Uit de pedicurepraktijk’, uitgegeven door uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Mijn eerdere opgedane kennis en jarenlange ervaringen als pedicure DM/RV en als HBO-verpleegkundige binnen diverse intra- en extramurale settings komen uitstekend van pas bij het schrijven voor de (medisch) pedicure beroepsgroep. In mijn vrije tijd schrijf ik korte fictieve verhalen.

Toos Mennen

Vanaf 1986 ben ik werkzaam in de pedicurebranche. Tijdens mijn loopbaan specialiseerde ik me in alle facetten van ons beroep. In 2008 kreeg ik – samen met een andere pedicure – het diploma Medisch Pedicure als eerste in Nederland uitgereikt. Later vulde ik dat aan met het diploma medisch pedicure sport. Vanaf 2011 ben ik eigenaar van Medisch Pedicurecentrum Weert, met drie locaties en meerdere medewerkers.  Gedurende 23 jaar gaf ik les aan leerling- (medisch) pedicures. Ook was ik geruime tijd mede-eigenaar van een opleidingscentrum voor onze beroepsgroep. Ik deed ervaring op als praktijkexaminator en was als assessor bij de praktijkexamens voor pedicures betrokken. Daarnaast heb ik veel lezingen aan (medisch) pedicures gegeven. Ik schrijf al sinds vele jaren vakinhoudelijke artikelen voor het vakblad Podopost. Er staan inmiddels drie vakinhoudelijke boeken op mijn naam: ‘Likdoorns’, ‘Nagels’ en ‘Risicovoeten in de medisch pedicurepraktijk’, uitgegeven door uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum.