Focus op Ondersteunende Theorie

Waarom heb ik dit boek nodig?

Dit boek dient ter ondersteuning van de vier andere boeken uit de Focus-serie.
Het reikt u op een beknopte en inzichtelijke wijze waardevolle informatie over de anatomie, pathologie en biomechanica betreffende de voet aan. Voldoende kennis hierover is essentieel voor het goed kunnen toepassen van de specialistische technieken.
Zo hebt u deze informatie direct bij de hand. Dat scheelt u een hoop zoekwerk.

Wat maakt dit boek bijzonder?

Wij beschrijven de anatomie, pathologie en biomechanica op een overzichtelijke en begrijpelijke wijze. Dit doen wij vanuit onze professie en voor zover het relevant is voor het toepassen van de specialistische technieken. We leggen verbanden tussen de theorie en de praktijk. Zo linken we bijvoorbeeld de standsafwijkingen van de voet en de teen aan de specialistische technieken die daarbij van dienst kunnen zijn. Onze kaderteksten met aanvullende informatie maken dit boek extra waardevol. Alle foto’s bij de vlot leesbare tekst zijn authentiek en door onszelf gemaakt. Door deze informatie in één boek te bundelen, wordt voorkomen dat u dezelfde informatie in meerdere boeken uit deze serie voorgeschoteld krijgt.

Wat komt er in dit boek aan de orde?

Hoofdstuk 1: De anatomie en fysiologie van de nagel.

Hoofdstuk 2: De anatomie en fysiologie van de voet.

Hoofdstuk 3: De pathologie van de voet in relatie tot de specialistische technieken.

Hoofdstuk 4: De biomechanica van de voet en het onderbeen.

NB: De pathologie van de nagel beschrijven we uitgebreid in onze boeken over nagelregulatie en -reparatie. Dat komt in dit boek niet opnieuw aan bod.

Voor wie is dit boek geschreven?

Dit studieboek en naslagwerk is primair bedoeld voor medisch pedicures (in opleiding) en beroepsbeoefenaars met vergelijkbare aanspreektitels. Het biedt absoluut ook waardevolle informatie aan (met name!) pedicures (in opleiding) en nuttige ondersteuning aan opleiders.

Een kijkje nemen?

Hieronder staan enkele pagina’s uit het boek om een indruk van de inhoud, de opmaak, het beeldmateriaal en de schrijfstijl te krijgen.
Het betreft een paar willekeurige, losse pagina’s uit het boek. De tekst loopt niet over de pagina’s door.

Voorbeeldpagina’s en inhoudsopgave op beeldscherm in lage kwaliteit;
In de boeken op A4-formaat haarscherp!


terug naar boven


HOME

website_Theor_01
presentatieboek1.11_Bookadew52
presentatieboek1.11_Bookadew53
Onderst Techn_inh 1
Onderst Techn_inh 2